Volle bak bij lezing Professor Hans van Koningsbrugge

Foto: Jan Glazenburg

BELLINGWOLDE – Vanavond verzorgde Professor Hans van Koningsbrugge uit Groningen een lezing voor leden van de Maatschappij tot Nut van ‘t Algemeen.

Professor Hans van Koningsbrugge, Hoogleraar Russische Geschiedenis en Politiek aan de Rijksuniversiteit Groningen, verzorgde vanavond in Partycentrum De Meet een lezing voor leden van de Maatschappij tot Nut van ‘t Algemeen. De lezing had als titel: “Van Jeltsin tot Poetin, de Russische federatie in transitie”.

De historicus nam de aanwezigen mee in de geschiedenis van de Russische Federatie, van Boris Jeltsin, tot Vladimir Poetin, de economie, de inval in Oekraïne en de gevolgen daarvan voor een groot deel van de wereld.

De heer van Koningsbrugge schrijft twee keer per week een column in het Dagblad van het Noorden over de oorlog in de Oekraïne. Binnenkort verschijnt zijn honderdste! Dat veel leden van het Nutsdepartement zijn columns lezen, bleek onder anderen uit het feit dat de zaal vanavond afgeladen vol zat! Na de lezing was er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.