College Stadskanaal werkt aan noodfonds van €500.000

Foto: Catharina Glazenburg

STADSKANAAL – Steeds meer inwoners van gemeente Stadskanaal hebben moeite om alle rekeningen te betalen. Mensen met middeninkomens raken nu ook in de problemen, maar hebben vaak geen recht op bestaande maatregelen. Daarom wil het college met een extra noodfonds van €500.000 om juist deze groep tegemoet komen.

Noodfonds
Wethouder Jur Mellies: “Van alle kanten horen we dat steeds meer inwoners in de problemen komen vanwege de stijgende prijzen. We deden als gemeente al veel om mensen in geldnood te helpen. Maar we zagen ook dat een grote groep nu nog buiten de boot valt. Daarom is dit noodfonds nodig om alle Knoalsters in deze zware tijden tegemoet te kunnen komen.”

De gemeenteraad zal in de vergadering van 21 november praten over het beschikbaar stellen van dit geld. Als de gemeenteraad akkoord gaat, kunnen bewoners vanaf 1 januari 2023 aanvragen indienen bij de gemeente of samenwerkende organisaties. Tegen die tijd zal ook bekend zijn wanneer en hoe inwoners aanspraak kunnen maken op dit noodfonds.

Nu in nood?
Inwoners die nu direct hulp nodig hebben kunnen zich natuurlijk melden bij de gemeente. Daar zullen de gemeente medewerkers samen met samenwerkende organisaties hen zo goed mogelijk proberen te helpen. 

Breder pakket
Dit noodfonds is onderdeel van een breder pakket van maatregelen om armoede in Stadskanaal tegen te gaan. Een groot deel van de maatregelen kan hier worden gevonden: https://www.stadskanaal.nl/inwoners/werk-en-uitkering

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.