Fietspad Bad Nieuweschans naar Beerta wordt vernieuwd

Foto: Bé Eelsing (archieffoto)

BAD NIEUWESCHANS, BEERTA – Met het vaststellen van de begroting gaat een van de wensen van de Stichting De 5 Oldambsterdorpen gerealiseerd worden. De stichting, die uitvoering geeft aan de gemeenschappelijke wensen vanuit de verschillende dorpsvisies, heeft zich al meerdere jaren sterk gemaakt voor een goed en vooral veilig fietspad tussen Bad Nieuweschans en Beerta. Met het vaststellen van de begroting wordt deze wens werkelijkheid.

Stichting De 5 Oldambsterdorpen

In 2019 zijn Beerta, Nieuw Beerta, Ganzedijk/Hongerige Wolf, Drieborg en Bad Nieuweschans met elkaar het avontuur aangegaan om samen op zoek te gaan naar verbindende kansen die er liggen voor toeristische ontwikkeling van het gebied. Dit alles onder de naam: stichting De 5 Oldambsterdorpen. Een van de doelen is het verbeteren van de fietspaden. De stichting wil vervolgens in combinatie met deze fietspaden wandelroutes aanleggen, ook wel ommetjes genoemd. Tevens wil men daarbij de geschiedenis vertellen van het gebied met de nadruk op de Verdronken Dorpen.

Succes moeten worden gevierd

Vandaag zijn, op uitnodiging van de gemeente, de projectgroep leden van de 5 dorpen uitgenodigd om langs te komen op het gemeentehuis. ‘’We zijn blij dat we als gemeente eindelijk het verzoek kunnen inwilligen van de 5 dorpen voor een vernieuwd fietspad. Dit is weer een stap in de goede richting om het toerisme in dit prachtige gebied te vergroten’’, aldus wethouder Jurrie Nieboer. De stichting heeft zich hard ingespannen om deze wens werkelijkheid te zien worden. Samen met gebiedswethouder Jurrie Nieboer en verkeerswethouder Ger Klein werd daarom deze bereikte mijlpijl gevierd. “Een feestelijk moment na een lange periode van hard werken en vooral een bewijs dat samenwerking loont”, zegt Ton van den Boomgaard projectleider en voorzitter van de stichting.

Gebiedsgerichte aanpak

De gemeente werkt daarnaast nauw samen met Bad Nieuweschans om het dorp toeristisch op de kaart te zetten. De gemeente hoopt door een gebiedsgerichte aanpak meer toeristen te trekken richting Bad Nieuweschans. Er lopen namelijk veel nationale en internationale routes door dit gebied.

Goede stappen zijn gezet met de uitbreiding van Thermen, ontwikkelingen Graanrepubliek in de Remise, de komst van Wunderline en een door eigen inzet goed draaiende camping van VV Bad Nieuweschans. Het vernieuwde fietspad sluit goed aan bij al deze ontwikkelingen. Het is nog onbekend wanneer er gestart wordt met het vernieuwen van het fietspad.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.