Wie wordt Knoalster van het Jaar en neemt het stokje over van Sylvia Wolfs uit Holte?

Foto: Henk Fischer

STADSKANAAL – Weekblad de Kanaalstreek houdt voor de zesde keer, samen met de gemeente Stadskanaal, de verkiezing van de Knoalster van het jaar. Wie neemt begin januari 2023 het stokje over van Sylvia Wolfs uit de buurtschap Holte? Lezers van de Kanaalstreek kunnen in de komende weken kandidaten aandragen voor de verkiezing van de Knoalster van het jaar.

Inwoner gemeente Stadskanaal

De kandidaten hebben ‘een puike prestatie geleverd of ze hebben de gemeente nadrukkelijk op de kaart gezet’. Een absolute voorwaarde is dat de aangemelde mannen en vrouwen in de gemeente Stadskanaal wonen.

Vijf finalisten

De jury onder leiding van voorzitter Theo Euverman uit Stadskanaal beoordeelt de aangemelde kandidaten en uiteindelijk worden vijf personen genomineerd voor de finale.

Notaris Bep Bergman

De lezers van de Kanaalstreek kunnen vervolgens tot eind december stemmen. Ook de juryleden gaan een stem uitbrengen tijdens de tweede jurybijeenkomst. De uitslag van de vakjury en de uitslag van de publieksjury bepalen de winnaar. Notaris Bep Bergman is van de partij om een oogje in het zeil te houden.

Nieuwjaarsreceptie gemeente Stadskanaal

De winnaar van de verkiezing Knoalster van het jaar wordt in januari bekend gemaakt door burgemeester Klaas Sloots tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Stadskanaal.


Kandidaten kunnen via de mail kanaalstreek@mediahuisnoord.nl worden aangemeld.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.