750 stuks zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen in woonwijk Winschoten

Foto: Ronny

WINSCHOTEN – De politie heeft op donderdagmiddag 10 november meerdere dozen met Cobra 6 vuurwerk gevonden in een garagebox in Winschoten. Het gaat om ongeveer 750 stuks vuurwerk, dat per stuk dezelfde kracht heeft als een handgranaat. Een 22-jarige man uit Winschoten is aangehouden op verdenking van het bezit en handel in professioneel vuurwerk.

Illegaal vuurwerk zoals de Cobra 6 heeft een grote ontploffingskracht en is levensgevaarlijk, zeker in grote hoeveelheden. Het vuurwerk heeft per stuk dezelfde ontploffingskracht als een kleine handgranaat. 

Meld Misdaad Anoniem

De politie kwam het illegale vuurwerk op het spoor dankzij een anonieme tip. Hebt u een vermoeden dat in uw buurt illegaal vuurwerk wordt opgeslagen? Neem dan contact op via 0900-8844.

Dat kan ook anoniem via 0800-7000

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.