Scooterrijder en passagier verdacht van meerdere strafbare feiten

Foto: Ronny

EMMEN – Vanmorgen vroeg heeft de politie een scooterrijder en zijn passagier aangehouden. Ze worden verdacht van meerdere strafbare feiten.

Vanmorgen, omstreeks 05.50 uur, zagen agenten een snorfiets, met daarop twee personen, rijden over de Statenweg in Emmen. Ze besloten deze snorfiets te controleren. Dit ging nog niet zo makkelijk. De bestuurder besloot, bij het zien van het stopteken, er vandoor te gaan.

Na korte achtervolging kon de snorfiets op de Atlantis tot stilstand worden gebracht. De bijrijder ging er te voet vandoor. De bestuurder bleef, nadat het stroomstootwapen op hem was gericht, staan. Na een kleine zoekactie werd ook de bijrijder staande gehouden.

Agenten troffen verdovende middelen aan. Uit een speekseltest bleek dat de bestuurder onder invloed van verdovende middelen verkeerde. Tevens bleek de scooter gestolen te zijn en het kentekenplaatje niet bij deze scooter te horen. Daarnaast werd gereedschap gevonden dat kon worden gebruikt voor het plegen van inbraken. Het bij zich hebben van dit gereedschap wordt gezien als voorbereidingshandelingen voor een mogelijke inbraak. Ook wilden beiden op eerste vordering hun identiteitsbewijs niet laten zien.

Al met al voor de bestuurder zeven strafbare feiten en voor de bijrijder vier strafbare feiten. Beiden zijn daarop aangehouden een mochten mee naar bureau Emmen. Het ging om een 35-jarige man uit De Kiel en een 36-jarige man uit Emmen.

Het rechercheteam van het basisteam gaat in de loop vandaag het verdere onderzoek doen. Aangever van de scooter kan weer blij worden gemaakt en deze mannen zijn even van de straat.

Bron: Politie Emmen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.