Westerwolde ontvangt v.v. Actief uit Eelde-Paterswolde op de Barlage

Foto: HJ Pleiter

VLAGTWEDDE – Zondagmiddag 13 november ontvangt Westerwolde de v.v. Actief uit Eelde-Paterswolde op De Barlage in Vlagtwedde. Als gevolg van de nieuwe competitie-indeling andermaal een relatief onbekende tegenstander voor de Vlagtwedders. Dusdanig nieuw dat er op de voetbalsite voetbalnoord.nl geen historische uitslagen van wedstrijden tussen beide teams te vinden zijn, hetgeen betekent dat beide teams elkaar in competitieverband waarschijnlijk nog niet eerder hebben getroffen. Op zich logisch daar Actief vele jaren op een hoger niveau heeft geacteerd dan Westerwolde. Maar op zich is er weinig mis met het feit dat dit seizoen spelers, begeleiding en supporters van de roodwitten eens bezoek krijgen van of op bezoek gaan naar minder bekende opponenten.  

Het ligt voor de hand dat de ontmoeting tussen beide teams een aantrekkelijk duel kan en zal opleveren. Zowel Actief als Westerwolde bivakkeren momenteel in de middenmoot van de derde klasse C. Beide ploegen hebben inmiddels zes wedstrijden gespeeld en met negen punten en een doelsaldo van 16 – 10 staan de gasten uit Eelde-Paterswolde op een zevende plaats. Uit het verkregen doelsaldo valt gemakkelijk af te leiden dat de Actief niet al te veel moeite heeft met het scoren van doelpunten, maar defensief ook kwetsbaar kan zijn. Westerwolde staat twee plaatsen hoger met nu tien punten en een doelsaldo van 10 – 8. Na de pittige confrontatie met ZNC vorige week zondag in Zuidbroek dus zaak voor de mannen van trainer Richard Streuding zondagmiddag te proberen de ongelsagen status in thuiswedstrijden te handhaven. Mocht dat lukken dan is aansluiting met de kop van de competitie gegarandeerd en kan er de resterende wedstrijden in dit kalenderjaar met een gerust hart omhoog worden gekeken.  

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Groefsema uit Zevenhuzien en er zal om 14.00 uur worden afgetrapt op sportpark De Barlage in Vlagtwedde. Pupil van de week is Noah Meems en wedstrijdsponsor is café ’t Oal Kroegie uit Bourtange.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.