Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Bunde

Vanmorgen vond omstreeks zeven uur op een spoorwegovergang aan de Charlottenpolder plaats. Een 28 jarige bestuurder van een bestelbus reed op de weg parallel aan het spoor. In een bocht voor de spoorwegovergang belandde hij in de berm en kwam zo’n 30 meter achter de spoorbomen op de rails tot stilstand. Dit resulteerde in aanzienlijke materiële schade aan de bestelbus en twee schakelkasten bij het spoor. De man uit Oldenburg kwam met de schrik vrij. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Het treinverkeer tussen Bad Nieuweschans en Weener kwam stil te liggen. Er werden bussen ingezet. De auto is afgesleept. Rond 10.20 uur kwam het treinverkeer weer op gang.

Meppen

Tussen 12 november 10.30 uur en 14 november 14.00 uur is bij een woning aan de Blumenstraße ingebroken. De daders verschaften zich met geweld toegang tot het pand en doorzochten de ruimtes. Voor zover bekend is er niets buitgemaakt.

Papenburg

Op 10 november is tussen 7.15 en 13.10 uur op de parkeerplaats aan de An der alten Werft een Volvo XC40 aangereden. De schade aan de linker voertuigzijde bedraagt 3.500 euro. De veroorzaker is niet bekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.