Winkel aan Damsterdiep overvallen (Update)

Foto: Hemmo Kuiper

GRONINGEN – Vannacht is een winkel aan het Damsterdiep overvallen.

Bij een winkel aan het Damsterdiep in Groningen heeft vannacht rond 02:00 uur een overval plaatsgevonden. Een medewerker werd hierbij bedreigd met een wapen.

De verdachte is na de overval gevlucht. Agenten hebben hem kort hierop kunnen aanhouden. Hij had de buit nog bij zich.

Bij het incident is niemand gewond geraakt.

Update met politiebericht:

De politie in Groningen heeft in de nacht van maandag 14 op 15 november een 15-jarige jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van een gewapende overval op een nachtwinkel aan het Damsterdiep. De verdachte ging er na de overval vandoor maar kon door een tip van een alerte taxichauffeur snel aangehouden worden aan het Kattendiep in de stad.

Rond 02.00 uur ontving de politie een melding van een gewapende overval. Een jonge verdachte uit Groningen bedreigde de kassamedewerker van een nachtwinkel met een steekwapen. Hij ging er met een geldbedrag en enkele waren vandoor. Er vielen geen gewonden.

De aanwezige medewerker vertelde aan een taxichauffeur wat er was gebeurd waarop de chauffeur de achtervolging inzette. Hij gaf de positie van de verdachte door aan de politie. De politie wist hem daarop aan te houden op het Kattendiep. De politie is een onderzoek gestart naar wat er precies heeft plaatsgevonden. De verdachte wordt gehoord.

Ziet u een heterdaadsituatie waarbij de aanwezigheid van de politie met spoed gewenst is, bel dan 112. Geen spoed, wel politie? Bel dan 0900-8844! Op dit nummer kunt u terecht met al uw niet-spoedeisende vragen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.