MOMENTUM, een intrigerend stuk rondom een partijleider en zijn vrouw in crisis, komt naar Veendam

Foto: Jan Glazenburg

VEENDAM – De voorstelling MOMENTUM, waarineen politiek leider van zijn voetstuk dreigt te vallen, is nu te zien in de theaters. Hoofdrollen zijn voor Waldemar Torenstra, Astrid van Eck en Vincent Croiset. Net als Gif, internationaal gezien al jaren het grootste Nederlandse toneelsucces, is MOMENTUM geschreven door Lot Vekemans. MOMENTUM speelt in Stadsschouwburg Groningen en in Theater vanBeresteyn Veendam.

Middenin een politieke crisis doet de trouwe First Lady Ebba er alles aan om de carrière van haar man (Waldemar Torenstra) te redden. Terwijl hun spindoctor uit alle macht het imago in stand probeert te houden, raakt het tweetal in een opeenstapeling van misverstanden en verkeerde beslissingen verder van elkaar verwijderd. Op de avond van het feest ter ere van het vijftigjarig bestaan van de partij stort alles in elkaar. Op dat moment maakt Ebba een rigoureuze keuze. Maar zal haar man haar hierin steunen?

MOMENTUM gaat over de achterkant van de politiek en machthebbers die niet mogen falen, passend in een tijd waarin populaire politieke dramaseries de mens achter de politicus laten zien. De regie is in handen van Maaike van Langen. De cast bestaat uit Waldemar Torenstra, Astrid van Eck, Vincent Croiset, Marijn Claes en Maas Muhren.

MOMENTUM speelt in Groningen op de volgende data.

za 11 februari                      Groningen                Stadsschouwburg Groningen
zo 19 februari                      Veendam                  Theater vanBeresteyn

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.