Burgemeester Jaap Kuin begroet de Sint in Pekela

Foto: Fred Stötefalk

PEKELA – Vandaag werd Sinterklaas door burgemeester Jaap Kuin begroet.

Vandaag organiseerden dorpshuizen MFC de Binding en de Kiepe gezamenlijk de Sinterklaasintocht in de gemeente Pekela. De intocht startte om 10:30 uur aan de Doorsneeweg, waarna het in een gezellige colonne met Sinterklaas en zijn pieten richting supermarkt de Poeisz in Nieuwe Pekela ging. Daar werd de Goed Heiligman door burgemeester Jaap Kuin begroet en werden vele handjes geschud.

Na deze begroeting stond de stoet weer klaar staan en vervolgde het gezelschap de intocht langs het Pekelderhoofddiep. Omdat ze aan de vroege kant waren, maakten ze een extra rondje door het dorp. Bij het gemeentehuis aan de Raadhuislaan in Oude Pekela werd Sinterklaas opnieuw welkom geheten door de burgemeester. Er was een optreden zijn van dansschool Dansplezier en er werden veel Sinterklaasliedjes gezongen.

Daarna werd de Sint met zijn gevolg uitgenodigd om met de burgemeester een kopje koffie te drinken.

Foto’s: Fred Stötefalk

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.