Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Meppen

Vannacht zijn rond half drie de brandweer en de politie uitgerukt naar de Am Stadtforst. Daar was door onbekende oorzaak brand ontstaan in de kelder van een appartementencomplex. Er is niemand gewond geraakt. De brand veroorzaakte sterke rookontwikkeling in het trappenhuis. De bewoners van de begane grond konden hun woningen via de ramen verlaten. De mensen die op de bovenverdiepingen wonen werden door de brandweer met gebruik van ladders uit hun huizen gehaald. De schade bedraagt 20.000 euro. Het complex is momenteel door roetschade onbewoonbaar.

De politie is na een ongeval op de Haselünner Straße in Meppen op zoek naar getuigen. Daar botste donderdag om 18.55 uur op de kruising van de Vitusstraße met de Haselünner Straße een VW Golf tegen een Ford Puma. Er raakte niemand gewond. De schade bedraagt 2.000 euro.

Heede

Tussen woensdag en vrijdag is bij een gereedschapsschuur van de brandweer aan de Vinke Straße in Heede ingebroken. Er werd meerdere soorten gereedschap gestolen. De schade bedraagt 3.000 euro.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.