Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Niederlangen

In een kelder van een woning aan de Ringstraße in Niederlangen is gisteren rond 11.50 uur een elektrisch fornuis in brand geraakt. Het vuur breidde zich uit naar de keuken. De bewoners, een 82 en een 81 jarig echtpaar, liep tijdens een poging het vuur te blussen rookvergiftiging op. Ook had de vrouw brandwonden. Een 27 jarige buurman, die het echtpaar te hulp schoot, ademde eveneens rook in. De schade wordt op 30.000 euro geschat. De woning is momenteel op grond van de sterke rookontwikkeling onbewoonbaar.

Meppen

Vannacht zijn om 3.15 uur aan de Lingener Straße in Meppen twee afvalcontainers in brand geraakt. De brandweer kwam met twee voertuigen ter plaatste en bluste het vuur. Er raakte niemand gewond. De schade bedraagt 150 euro. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand; brandstichting wordt niet uitgesloten.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.