Filmhuis in Bibliotheek Stadskanaal

Foto: Ronny Regio-Events

STADSKANAAL – Op donderdagavond 1 december wordt de bibliotheek van Stadskanaal omgetoverd tot een heus filmhuis. Om 19.30 uur start de avond met een bijzondere gast om vervolgens de film ‘GERRIT KROL; DE ZOON VAN DE LEVENDE STAD’ te kijken. Een film over de bekende Groningse auteur Gerrit Krol waarin hij terugblikt op zijn carrière als schrijver. 

In de film volgen de makers Krol in Groningen waar hij spreekt over zijn belevenissen van de oorlogsjaren, het ontluikende dichterschap en zijn zoektocht naar het juiste meisje. Ook spreekt Krol over zijn fascinatie voor de wiskunde en trekt hij parallellen met de literatuur. Verder gaat Krol in op zijn omgang met de ziekte van Parkinson, die bij hem werd geconstateerd. 

Hiernaast vertelt hij ook over de vergankelijkheid van het leven dat zo weemoedig kan stemmen. ‘Oude foto’s kunnen ons ziek maken van verlangen naar wat voorgoed verleden tijd is geworden. Wat gebleven is zijn wijzelf en misschien moet je weemoed voorstellen als draden die ons aan de dingen binden.’ 

De film is een mozaïek van interviews, archiefbeelden en bijzondere familiefilmpjes die de schrijver zelf maakte tijdens zijn reizen over de wereld. 


Aanmelden voor deze avond kan via www.biblionetgroningen.nl/stadskanaal

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.