Meint Kolthof lijsttrekker Partij voor de Dieren Provinciale Statenverkiezingen 2023

GRONINGEN – Tijdens het congres van de Partij voor de Dieren is Meint Kolthof (1990) uit Groningen verkozen tot lijsttrekker bij de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart 2023. Kolthof is sinds 2021 fractievertegenwoordiger van de PvdD Groningen en volgt Ankie Voerman op als fractievoorzitter. Op de tweede plaats staat Stijn ten Hoeve, momenteel bestuurssecretaris van de PvdD Groningen. De derde plaats is voor Inge-Astrid van Dijk, momenteel actief als fractieondersteuner.

Een belangrijk speerpunt van de PvdD is dat de provincie Groningen de boeren perspectief moet bieden en ondersteunt in de transitie naar een toekomstbestendige voedselproductie; de partij wil dieren de stal uit en volop ruimte voor natuurvriendelijke landbouw. Ook pleit de PvdD voor de leefbaar Gronings platteland zonder bevingen en bodemdalingen; meteen de gaskraan dicht en een stop op de zoutwinning. We geven volop ruimte aan de natuur en daarmee het herstel van de rijkdom aan soorten: de wolf is welkom.

De PvdD verwacht flink te groeien; de ambitie voor de komende Statenverkiezingen is om drie of vier zetels te behalen. Meint Kolthof kijkt uit naar de verkiezingen en de komende Statenperiode: “De provincie is dé plek om de energietransitie en daarmee energieonafhankelijkheid te concretiseren. De Provincie Groningen heeft verder nog veel te winnen op het gebied van burgerinspraak en democratische vernieuwing. Dieren moeten niet langer als productiemiddelen dienen en lijden onder ons huidig voedselsysteem. Dit zijn thema’s waarvoor ik me wil inzetten. Altijd met hart voor mens en dier.”

De kandidatenlijst:

  1. Meint Kolthof
  2. Stijn ten Hoeve
  3. Inge-Astrid van Dijk
  4. Marije Visser
  5. Willem de Boer
  6. Linda Wijnalda
  7. Kaspar Gerritsen
  8. Edward Larkens
  9. Petra Meelker
  10. Ester van Joolen
  11. Sigrid Kroezen
  12. Marine Mauer-Avetisyan
  13. Bart Hekkema
  14. Janette Bosma
  15. Terence van Zoelen
  16. Wesley Pechler
  17. Mireille van Burken
  18. Kirsten de Wrede
  19. Ankie Voerman

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.