Dit weekend bussen in plaats van treinen tussen Groningen-Veendam-Winschoten-Weener

Foto: Catharina Glazenburg

REGIO – Op zaterdag 26 november en zondag 27 november rijden er geen treinen tussen Groningen en Veendam/Winschoten/Weener vanwege werkzaamheden aan het spoor. Arriva zet bussen in.

Gevolgen voor de treinreis

  • Er rijden stopbussen tussen Groningen-Veendam en Groningen-Weener.
  • Er rijden snelbussen tussen Groningen-Winschoten met een stop in Hoogezand-Sappemeer.
  • Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd.
  • Het meenemen van fietsen in de bussen is niet mogelijk.

Werkzaamheden

ProRail is op het traject op meerder plekken bezig met het ballastgrind. Verder gaan ze bij Bad Nieuweschans bezig met een overweg. De treinvervangende halte in Bad Nieuweschans is verplaatst vanwege de afsluiting van de spoorwegovergang. Opstappen kan bij de kruising van de Hoofdstraat en de Europaweg. 

Geldig vervoerbewijs

Reizigers die gebruikmaken van vervangend vervoer hebben een geldig vervoerbewijs nodig, zoals bijvoorbeeld een ov-chipkaart. Bij deze werkzaamheden check je in en uit zoals je dat gewend bent bij de in- en uitcheckpalen op het treinstation of bij de mobiele in- en uitcheckpalen.

Reisplanner

Arriva adviseert reizigers vooraf hun reis te plannen via de Arriva-app of in de reisplanner op www.arriva.nl, via OV-reisinformatie: 0900 – 9292 (€0,90 p.m.). De dienstregeling van de treinvervangende bussen is te vinden op de website van Arriva

Bron: Groningen bereikbaar

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.