Wethouder opent nieuwe hub websuper Picnic in Veendam

Foto: www.leonievansomeren.com
VEENDAM – Wethouder Bert Wierenga heeft vandaag de nieuwe hub van websuper Picnic in Veendam geopend. Binnen een jaar tijd volgt de gemeente hiermee de hoofdstad van de provincie Groningen op als nieuw bezorggebied van de online supermarkt. Inmiddels hebben ruim 5000 Veendammers zich aangemeld in de Picnic-app. 

Michiel Muller, medeoprichter van Picnic, is trots op de snelle de uitbreiding in de noordelijke provincie. “In maart zijn wij gestart met het bezorgen van boodschappen in de stad Groningen. Geweldig dat we binnen een jaar tijd ons bezorggebied in de provincie uitbreiden en nu ook mensen in Veendam blij kunnen maken.” Met de toevoeging van de regio Veendam bereikt de websuper nu 350.000 huishoudens in Noord-Nederland. Recent startte de websuper met bezorgen in Heerenveen, Drachten en Emmen. De uitrol van de bezorging in de noordelijke provincies is mogelijk dankzij het nieuwe distributiecentrum in Heereveen dat in februari werd geopend.  

Groot bereik
In totaal worden nu 60.000 extra huishoudens bereikt vanuit de hub aan de Transportweg 50 in Veendam. Vanuit de Parkstad gaan 12 elektrische Picnic-wagentjes en 20 runners (bezorgers) boodschappen bezorgen in Winschoten, Sappemeer, Hoogezand, Scheemda, Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Wildervank, Zuidbroek, Meeden, Noordbroek, Heiligerlee, Westerlee, Borgercompagnie, Eexterveenschekanaal, Nieuwediep en Tripscompagnie. Na verloop van tijd wordt de capaciteit van de 1500 vierkante meter tellende hub verder uitgebreid.  

Met het thuis laten bezorgen van boodschappen besparen inwoners van de regio Veendam zichzelf niet alleen een autorit naar de supermarkt. Naast tijd scheelt het gratis thuis laten bezorgen van boodschappen ook de CO2-uitstoot van het afzonderlijke autoverkeer van consumenten, aangezien de Picnic-wagentjes elektrisch rijden. Doordat de websuper gericht inkoopt wat de klanten daadwerkelijk bestellen wordt voedselverspilling voorkomen. 

Over Picnic
Voor de lancering eind 2015 heeft Picnic drie jaar lang in stilte met een team van 30 specialisten gewerkt aan het thuisbezorgen van boodschappen zonder onnodige tussenschakels. De klant kiest welke rit het beste uitkomt en weet via de Picnic boodschappenradar tot op de minuut precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. In 2018 startte Picnic ook in Duitsland en in 2021 in Frankrijk. Picnic is een initiatief van ondernemers Joris Beckers, Frederik Nieuwenhuys, Michiel Muller en Daniel Gebler.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.