Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Meppen

Tussen 18 en 22 november is op de kruising van de Markusstraße met de Stadtheidestraße in Meppen een stenen omheining van een terrein aangereden. De veroorzaker is doorgereden. De politie is naar deze persoon en eventuele getuigen op zoek.

Sögel

Vanmorgen zag een bestuurder van een vrachtauto om 8.35 uur bij het verlaten van een terrein naar de Industriestraße een van rechts komende donkerblauwe Opel Agila over het hoofd. De bestuurster van de personenauto vervolgde na een kort gesprek haar reis. De politie wil graag met haar in contact komen.

De politie hield vanmorgen met meerdere dienstauto’s controles in het scholengebied van Sögel. Er werd 17 keer geconstateerd dat verlichting van fietsers niet in orde was. Ook fietsten meerdere scholieren aan de verkeerde kant van de weg. Een 17 jarige jongen probeerde zich op zijn e-scooter aan de controle te onttrekken. Hij werd voor het oude politiebureau staande gehouden. De scooter bleek niet verzekerd te zijn en de verlichting was niet in orde. De jongen kreeg een rijverbod opgelegd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Bunde

Rond kwart voor elf vanmorgen is op de Bunderhammrich in de richting van Ditzumerverlaat een 82 jarige inwoonster van Rheiderland ter hoogte van de afslag naar Wynham-Süd door onbekende oorzaak met haar auto in de berm terecht gekomen en door een tuinhek gereden. Ze kwam tegen de gevel van een woning tot stilstand. De vrouw raakte daarbij zwaargewond. Haar fors beschadigde auto werd afgesleept. Over de hoogte van de schade aan de woning is nog niets bekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.