Wie helpt speeltuin Doorsnee aan een nieuw speeltoestel?

Foto: Geert Brook

NIEUWE PEKELA – Het grote speeltoestel van speeltuinvereniging Doorsnee is afgekeurd en dat is balen! Om de speeltuin weer veilig te kunnen maken zijn de vrijwilligers een crowdfunding gestart.

De vrijwilligers van speeltuin Doorsnee zijn middels acties zoals clubactie/ statiegeld/ inzamelen oud papier en metalen druk bezig met geld inzamelen. Maar dat schiet niet op. Er is inmiddels een kleine 3.000 euro ingezameld. Daarom vragen ze het publiek om het benodigde bedrag, om de 30 jaar oude speeltuin weer op te knappen, bij elkaar te krijgen.

Een nieuw speeltoestel dat ongeveer net zo groot is als wat er nu staat kost €15.995,00. Dat is exclusief het plaatsen van het toestel. Inclusief het plaatsen komt dit op €23.896,90. Dit is een hoop geld en als vereniging alleen gaan ze dit niet redden. Daarnaast zijn meer speeltoestellen (duikelstang, schommels) die er slecht aan toe zijn. Ook die zullen ze moeten worden vervangen. Het belangrijkst is het grootste speeltoestel en die wordt binnen enkele weken verwijderd. En dan staat er bijna niets meer in de speeltuin!

De vrijwilligers repareren onder anderen tijdens NL-Doet de speeltoestellen, maar eens houdt het op. De palen van het grote speeltoestel zijn kapot, gespleten en er liggen stukken hout af.

Wilt u de speeltuinvereniging helpen om nieuwe speeltoestellen aan te schaffen, zodat kinderen er weer veilig kunnen spelen en er elkaar ontmoeten, klik dan HIER.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.