Expositie WaddenKunstKring ‘Met het oog op het Wad’ in Museum Klooster Ter Apel

Foto: Catharina Glazenburg

TER APEL – De WaddenKunstKring (WKK) viert dit jaar haar 25 jarig bestaan. Ze ziet nog steeds grote bedreigingen door allerlei activiteiten op het Wad, ondanks dat het waddengebied door de UNESCO is aangemerkt als werelderfgoed. De tentoonstelling in Museum Klooster Ter Apel is de derde in de serie van drie in 2022. De eerste was op Schiermonnikoog, de tweede in Thesinge.

De WaddenKunstKring, opgericht op 25 mei 1997 te Assen, heeft als doel het vergroten van de bewustwording van het feit dat de mensheid de verantwoordelijkheid heeft zorgvuldig met zijn omgeving om te gaan. Voor de WKK is hierbij het Waddengebied het belangrijkste aandachtspunt. Voor de leden van de WKK, die werken vanuit diverse disciplines in de beeldende kunst, is het Wad de belangrijkste inspiratiebron. De WKK-leden zetten zich in om waar maar mogelijk door exposities de schoonheid en de bedreigingen van het Waddengebied te laten zien. De kunstenaars proberen de spreekbuis van het Wad zelf te zijn: ‘Mensen let op mij, let op mijn bijzondere rol in het wereldecosysteem’!

Expositie

De WKK kunstenaars die exposeren in Museum Klooster Ter Apel zijn: Wim de Boer, Riemke Bouwman, Trijni Holman, Henk ter Horst, Jaap Knip, Minne Onnes, Alexandra Oterdoom, Marius van der Put, Geert de Weerd, Jan Erik Wedholm, Saskia Westenberg, Laura Zwaneveld. Daarnaast exposeert als gastexposant en oud lid van WKK: Rein de Vries en exposeren 5 leden van de BBK Ostfriesland mee. De tentoonstelling is te zien t/m 19 maart 2023.

Opening

De tentoonstelling wordt vrijdag 2 december om 15.00 uur geopend door Doeke Sijens. Sijens is schrijver/publicist en heeft o.a. geschreven over de Ploeg kunstenaars Wobbe Alkema en Alida Pott. De eerste zee waar hij als kind kennis mee maakte, was de Waddenzee, hij is vlakbij het Wad geboren.

Meer informatie: https://www.kloosterterapel.nl/nl/expositie-methetoogophetwad; https://www.waddenkunstkring.nl/

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.