Grunneger Schriefwedstried Westerwolde van start

Winnaars schriefwedstried 2022 Foto: Gerda Boeijing

WESTERWOLDE – De gemeente Westerwolde roept schrijftalenten van 12 jaar en ouder op om mee te doen aan de 28e Grunneger Schriefwedstried. Wie schrijft dit jaar het mooiste, grappigste of
meest inspirerende verhaal en/of gedicht in het Gronings?

Deelname aan de Schriefwedstried
Deelnemers hebben tot en met vrijdag 27 januari 2023 de tijd om hun Groningse verhalen en/of gedichten in te sturen via westerwolde.nl/schriefwedstried. Er mogen per deelnemer maximaal twee werkstukken ingeleverd worden. De inzendingen moeten volledig in het Gronings geschreven zijn en door de inzender zelf bedacht. De spelregels voor deelname staan op westerwolde.nl/schriefwedstried.

Beoordeling door jury
Alle werkstukken worden anoniem door een onafhankelijke jury beoordeeld. De jury kiest uit de inzendingen drie verhalen en drie gedichten. De schrijvers van deze verhalen en gedichten winnen een oorkonde en een geldbedrag. Alle ingezonden verhalen en gedichten worden verzameld in een bundel. Elke deelnemer krijgt na afloop een exemplaar. Tijdens de Meertmoand Dialectmoand wordt de winnaar bekendgemaakt. De datum en locatie van de uitreiking worden nog bekendgemaakt.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.