Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Aschendorf

De politie zoekt getuigen van een ongeval dat op 24 november om 13.00 uur op de Große Straße plaatsvond. Daar werd een geparkeerde witte Ford bestelbus aangereden door een witte VW bus. De bestuurder daarvan is doorgereden. De schade bedraagt 500 euro.

Papenburg

Dinsdag is tussen 16.00 en 18.00 uur ingebroken bij een woning aan de Am Volkspark. De daders kwamen binnen door een raam te vernielen. Ze doorzochten de woning en gingen er met geld vandoor. De schade bedraagt minstens 1.000 euro.

In de nacht van zondag op maandag is bij een restaurant aan het Haubtkanal links een poging tot inbraak gedaan. Er werd een deur beschadigd, maar de daders slaagden er niet in om binnen te komen. De schade bedraagt 150 euro.

Op 25 november rond drie uur moest op de Oldenburger Straße een bestuurder van een Opel uitwijken voor een tegemoetkomende zwarte SUV die bezig was een tractor in te halen. Om een aanrijding te voorkomen week de bestuurder uit naar rechts en kwam daarbij in de berm terecht. Er ontstond voor 500 euro schade. De bestuurder van de SUV is doorgereden.

Georgsdorf

Dinsdagavond/nacht is tussen 20.00 en 00.30 uur vanaf de Neuer Diek een aanhanger van het merk Boeckmann gestolen. De schade bedraagt 4.000 euro.

Surwold

Dinsdag is bij twee woningen aan de Kanalplaatzen in Surwold ingebroken. De ruimtes en kasten werden doorzocht. Uit een van de woningen is een gering bedrag aan contant geld gestolen. Dezelfde dag werd ook ingebroken bij een woning aan de Pappelweg. De daders kwamen binnen door een venster te vernielen. Ze gingen er met geld en sieraden vandoor. De schade bedraagt meerdere duizenden euro’s.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.