Doeke Sijens opent expositie WaddenKunstKring ‘Met het oog op het Wad’ in Museum Klooster Ter Apel

Foto: André Dümmer

TER APEL – Vrijdagmiddag heeft Doeke Sijens in Museum Klooster Ter Apel de expositie WaddenKunstKring ‘Met het oog op het Wad’ geopend.

De WaddenKunstKring, opgericht op 25 mei 1997 te Assen, heeft als doel het vergroten van de bewustwording van het feit dat de mensheid de verantwoordelijkheid heeft zorgvuldig met zijn omgeving om te gaan. Voor de WKK is hierbij het Waddengebied het belangrijkste aandachtspunt. Voor de leden van de WKK, die werken vanuit diverse disciplines in de beeldende kunst, is het Wad de belangrijkste inspiratiebron. De WKK-leden zetten zich in om waar maar mogelijk door exposities de schoonheid en de bedreigingen van het Waddengebied te laten zien. De kunstenaars proberen de spreekbuis van het Wad zelf te zijn: ‘Mensen let op mij, let op mijn bijzondere rol in het wereldecosysteem’!

Expositie

De WKK kunstenaars die exposeren in Museum Klooster Ter Apel zijn: Wim de Boer, Riemke Bouwman, Trijni Holman, Henk ter Horst, Jaap Knip, Minne Onnes, Alexandra Oterdoom, Marius van der Put, Geert de Weerd, Jan Erik Wedholm, Saskia Westenberg, Laura Zwaneveld. Daarnaast exposeert als gastexposant en oud lid van WKK: Rein de Vries en exposeren 5 leden van de BBK Ostfriesland mee.

Opening

De tentoonstelling werd vrijdagmiddag in de Lekenkerk van het Kruisheren Klooster door Doeke Sijens geopend. Sijens is schrijver/publicist en heeft o.a. geschreven over de Ploeg kunstenaars Wobbe Alkema en Alida Pott. De eerste zee waar hij als kind kennis mee maakte, was de Waddenzee, hij is vlakbij het Wad geboren.

De expositie is in Galerie I en II, de beneden en bovenverdieping, en is t/m 19 maart 2023 te zien.

Foto’s: André Dümmer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.