Westerwolde reist zondag af naar het Drentse Zeijen

Foto: HJ Pleiter

ZEIJEN – Voor de een-na-laatste wedstrijd in de eerste ronde van de huidige competitie gaat Westerwolde zondagmiddag 4 december op bezoek in het Drentse Zeijen. Daar staat de ontmoeting met het plaatselijke SVZ op het programma.

Voor zover bekend troffen beide teams elkaar in competitieverband slechts tweemaal. In het seizoen 2015 / 2016, het eerste seizoen na promotie naar de vierde klasse door Westerwolde,  verloren de Vlagtwedders beide wedstrijden met ruime cijfers van SVZ. In Zeijen werd het een 5 – 0 nederlaag en in eigen huis werd het uiteindelijk 6 – 0 voor SVZ. Voor Westerwolde komende zondag een mooie mogelijkheid zich bij de eerste de beste gelegenheid dus te revancheren. Maar gelet op de stand op de ranglijst zal dit geen eenvoudige opgave zijn. Een eventuele eerste uitzege dit seizoen zal dan ook een knappe prestatie zijn van de mannen van trainer Richard Streuding.  

SVZ staat momenteel op de vierde plaats in de tussenstand met een totaal van vijftien punten uit negen gespeelde wedstrijden. De ploeg van trainer Max Hulsinga, die al voor het vierde jaar aan het roer staat bij de Zeijenaren, scoorde zelf al 20 keer en moest tot dusver 12 tegentreffers incasseren. Westerwolde heeft één punt meer en bezet dan ook de derde plaats in de competitiestand, eveneens na negen wedstrijden gespeeld te hebben. Er werd door de ploeg van aanvoerder Rudolf Riks 17 keer gescoord en men kreeg 14 doelpunten tegen. Kortom, gelet op de tussenstand op het eerste oog gelijkwaardige tegenstanders komende zondagmiddag in Zeijen. De praktijk zal het leren …….  

De wedstrijd op Sportpark Zeyen begint zondagmiddag om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W. de Haan uit Assen.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.