Nieuwjaarsduik op1 januari bij Moekesgat

Foto: André Dümmer

TER APEL – Wie 2023 fris wil starten, kan niet om de Moekesgat Nieuwjaarsduik heen. Deze jaarlijks terugkerende traditie vindt plaats op 1 januari op Camping Moekesgat in Ter Apel.

Wie het aandurft het koude water van het Moekesgat te trotseren, kan zich vanaf 11.00 uur inschrijven. Het startschot zal om 12.00 uur worden gegeven door burgemeester Jaap Velema. Deelname is gratis.

Na de duik zijn er warme versnaperingen als snert, broodjes rookworst, glühwein en warme chocolademelk te verkrijgen. Verschillende ondernemers zullen het evenement sponsoren. Vanuit de opbrengst zal een donatie worden gedaan aan Dierenweide Viaduct Ter Apel van Cosis.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.