Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Heede

Tussen 5 en 10 december is bij een woning aan de Von-Galen-Straße in Heede een poging tot inbraak gedaan. Hierbij werd een deur beschadigd. De daders zijn niet binnen geweest. Over de hoogte van de schade is niets bekend.

Dörpen

Tussen zondag 18.00 uur en maandag 6.00 uur zijn bij twee in aanbouw zijnde gebouwen aan de Am Erdbeerfeld meerdere zinken en koperen regenpijpen gestolen. Over de hoogte van de schade is niets bekend.

Weener

Gisteren werd de politie rond 16.05 uur gealarmeerd, omdat een 30-jarige man in een woning aan de Lüchtenborger Ring door het lint ging en daarbij sanitaire voorzieningen vernielde. De man vernielde onder meer een waterkraan, waardoor een aanzienlijke hoeveelheid water wegstroomde. Daarnaast gooide de naakte en agressieve 30-jarige diverse voorwerpen uit het raam. Toen de politie arriveerde, had de dader zich teruggetrokken in zijn slaapkamer en viel hij de politieagenten aan die hem aanspraken. De man is door de hulpdiensten gefixeerd en vanwege zijn ongebruikelijke algehele toestand medisch verzorgd. De woning door waterschade onbewoonbaar geworden. De ingezette politieagenten raakten bij de aanslag lichtgewond, maar konden wel weer aan het werk.

Lähden

Op 2 december is tussen 8.00 en 18.30 uur op de parkeerplaats van een dokterspraktijk aan de Am Markt of op de parkeerplaats bij een levensmiddelenzaak aan de Löninger Straße in Herzlake een zwarte VW Beetle aangereden. De wagen heeft schade aan de rechter voorzijde. De veroorzaker is onbekend.

Haren

Zaterdag is aan de Nordstraße in Haren het glas in een deur van een woning vernield. De daders, waarbij het vermoedelijk jeugd betreft, zijn op de vlucht geslagen. over de hoogte van de schade is niets bekend.

Bunde

Vanmiddag is om iets na half twee ter hoogte van de Molkereistraße in Bunde een 10 jarige jongen aangereden. Hij was kort daarvoor uit de bus, die van Boen naar Wymeer onderweg was, gestapt. Hij liep achter de bus langs om de straat over te steken. Daar werd hij door een tegemoetkomende Mercedes geschept. De jongen was kort na het ongeval weer aanspreekbaar en is met onder anderen verwondingen aan zijn hoofd met een traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht. De 24 jarige bestuurster van de Mercedes bleef ongedeerd. De auto is afgesleept en wordt in opdracht van de Officier van Justitie van Aurich onderzocht.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.