Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Lathen

Vanmorgen zag een 45 jarige bestuurster van een Mercedes Vito om 7.50 uur een van rechts komende VW T-Roc over het hoofd toen zij de de Am Steinslag wou oversteken. Bij de daarop volgende aanrijding raakte de 59 jarige bestuurster van de VW bekneld. Zij werd door de brandweer van Lathen uit haar wagen bevrijd en vervolgens met zware verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Een 50 jarige vrouw die als passagier bij haar in de auto zat en de bestuurster van de Mercedes liepen lichtere verwondingen op. Beide auto’s moesten worden afgesleept.

Meppen

Vanmorgen is om 7.40 uur de 26 jarige bestuurster van een Opel Corsa op de Haselünner Straße tegen een vluchtheuvel en vervolgens tegen een boom gebotst. De oorzaak van het ongeval was dat haar voorruit waarschijnlijk niet volledig ontdooit was, waardoor haar zicht werd belemmerd. De vrouw kwam met de schrik vrij.

Tussen maandag en dinsdag is op de parkeerplaats van een hotel aan de An der Mündung een grijze VW Passat aangereden. De veroorzaker is onbekend. De schade bedraagt 2.000 euro.

Börger

Rond zeven uur gisteravond is in een schuur aan de Breddenberger Straße een tractor in brand gevlogen. De 52 jarige eigenaar wou naar zijn stal om zijn koeien te voeren toen hij rook uit de werktuigenschuur zag komen. Er bleek een van de tractoren in brand te staan. De boer wist met een andere tractor het brandende voertuig naar buiten te slepen en zo te voorkomen dat het vuur naar de andere werktuigen en het gebouw oversloeg. De tractor is volledig uitgebrand. De schade wordt op 30.000 euro geschat.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.