Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Kluse

Rond acht uur vanmorgen heeft een 48 jarige fietser op een groenstrook tussen de B70 en het fietspad, ter hoogte van de Hunfeldsweg in Kluse, het lichaam van een man aangetroffen. Er is nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar helaas zonder resultaat. De man lag onder een fiets. De politie probeert zijn identiteit te achterhalen. Hij is 1.85 m lang, weegt ongeveer 100 kilo en zijn leeftijd wordt tussen 50 en 60 jaar geschat. Hij heeft een grijze stoppelbaard, droeg een bruine muts en heeft op zijn rechter bovenarm een tatoeage van een spin. De fiets is een blauw/grijze kinderfiets van het merk Trekking Star.

Heede

Gisteravond is om 22.53 uur het tankstation aan de Dersumer Straße overvallen. Een man bedreigde een medewerker met een zilverkleurig vuurwapen en eiste geld. Hij ging er vandoor met een bedrag van drie cijfers. De man droeg een FFP2 mondmasker, een donkergrijze/zwarte hoodie en een zwarte joggingbroek. Hij is in onbekende richting gevlucht.

Papenburg

Tussen maandag 15.00 uur en donderdag 7.00 uur is van de Rooms-Katholieke kerk aan de Umländerwiek 14 meter koperen regenpijp gestolen. De schade wordt op 500 euro geschat.

Tussen woensdag 11.00 uur en donderdag 11.00 uur is bij een restaurant aan het Hauptkanal links een poging tot inbraak gedaan. De daders hebben met geweld geprobeerd het pand binnen te komen. Over de hoogte van de aangerichte schade is niets bekend.

Aschendorf

Tussen 12 en 14 december is bij een opslagloods aan de Hüntestraße ingebroken. De daders hebben de ruimtes doorzocht. Het is niet duidelijk wat er is gestolen.

Meppen

Gistermiddag kwam een 67 jarige bestuurder van een VW Passat (taxi) om 15.42 uur door onbekende oorzaak op de linker weghelft terecht. Daar botste hij tegen een vrachtwagen, bestuurd door een 65 jarige man. De taxichauffeur en zijn 15 jarige passagier raakten bij de aanrijding zwaargewond. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij.

Weener

Gistermiddag raakte de voorruit van een personenauto beschadigd door stukken ijs die van een vrachtwagen vielen. De 56 jarige bestuurster van de personenauto reed op dat moment nog op de invoegstrook naar de A31. Zij raakte niet gewond.

Esterwegen

Gisteravond om 21.35 uur ontstond door onbekende oorzaak brand in een oven in een gereedschapsschuur aan de Kurze Straße. Het vuur sloeg over naar het dak van de schuur. De brand werd door de brandweer van Esterwegen bestreden. De schade bedraagt 5.000 euro.

Sögel

Gistermiddag om 15.55 uur ontdekte een 12 jarig meisje dat er rook uit een u vormige woning aan de Feldkamp kwam. Haar moeder waarschuwde de eigenaar en de brandweer. De brand woedde in het middelste gedeelte van de woning, waarin zich geen personen bevonden. De brandweer van Sögel, Werlte en Spahnharrenstätte kwam ter plaatse. De schade wordt op 400.000 euro geschat. Er wordt onderzoek naar de oorzaak van de brand gedaan.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.