Trio Lumaka verzorgt Klassiek Midwinter programma in Garnizoenskerk Oudeschans

Foto: Jan Glazenburg

OUDESCHANS – Deze ochtend genoten de aanwezigen in de Garnizoenskerk te Oudeschans van een romantisch en verrassend midwinterprogramma gespeeld door: Trio Lumaka.

Trio Lumaka wordt gevormd door:

  • Miriam Overlach (Duitsland) op harp. Zij is winnares van het Vriendenkrans-concours, Deutsche Musikwettbetrieb en Nederlands Harpconcours en is medeoprichtster van Composing For Harp. Als gast speelt zij in het Koninklijk Concertgebouworkest en Ensemble Modern.
  • Jana Machalett (Duitsland) fluitiste. Zij is mede-oprichtster en een van de artistieke leiders van Ensemble Lumaka, is lid van ensemble Postland en was enige tijd lid van ensemble Insomnia. Ze is vaste gast bij ensembles als Asko/Schönberg, Ensemble Modern en het New European Ensemble en werkte samen met dirigenten als Pierre Boulez, Peter Fötvös en Reinbert de Leeuw.
  • Martina Forni (Italië) altvioliste. Zij is vast lid van het Koninklijk Concertgebouworkest en studeerde moderne en barok alt-viool. Ze was vroeger lid van het Radio Filharmonisch Orkest het GoYa Quartet in Amsterdam. Als gast speelde ze o.a. bij het Rotterdams Filharmonisch Orkest, London Philharmonic Orchestra, Anima Eterna Brugge en het Orkest van de Achttiende Eeuw.

Het trio spelen bracht een aantal barokke stukken van Händel, Telemann en Couperin ten gehore, die ze mengden met bewerkingen van traditionele kerstliederen, zoals: Six Noëls’ van Marcel Tournier.

Na afloop werd buiten glühwein geserveerd.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.