Kunstenschool ZG start theatergroep voor jongeren

Foto: Catharina Glazenburg

TER APEL – Kunstenschool ZG start vanaf 19 januari een theaterklas voor 12 tot 18 jarigen in Ter Apel.

De jongeren gaan in een half jaar veel leren over theater: hoe ze aan een rol gaan werken, hoe een scène grappig of juist tragisch wordt en wat theater kan betekenen voor anderen. Ervaring mag, maar is niet vereist. De lessen worden gefinancierd vanuit NPO gelden. Jongeren woonachtig buiten de gemeente Westerwolde betalen het normale tarief van de Kunstenschool.

De lessen worden gegeven op de donderdagavond van 19.00 tot 20.15 uur in de gymzaal van het RSG. In de cursus wordt toegewerkt naar kleine presentaties, maar de theaterklas gaat ook meewerken aan het grote slotfestijn op 24 juni in Theater Geert Teis in Stadskanaal. De lessen worden gegeven door Lars Kajuiter.

Jongeren die belangstelling hebben kunnen zich aanmelden via de website van Kunstenschool ZG.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.