Jakob Pronk sneldamkampioen van Damclub Winschoten

Foto ingezonden door: Geert Lubberink

WINSCHOTEN – Gisteren is, Jakob Pronk uit Winschoten sneldamkampioen geworden van Damclub Winschoten. De wedstrijden vonden plaats in het gebouw van S.V. Bovenburen in de Molenstad.

Deze laatste clubavond van het seizoen wordt, voor alle leden,  traditiegetrouw afgesloten met een sneldamtoernooi, onder een speeltempo van “Fischer 5 seconden + 5 seconden per zet”. Ben Dekens uit Eext en Henk Prak uit Winschoten werden ex aequo tweede. Ben Haan uit Winschoten werd 4e en Han Tuenter uit Westerlee 5e. Hiermee prolongeerde Jakob Pronk zijn titel van vorige seizoen. De eerste clubavond voor de onderlinge competitie, in het nieuwe seizoen, staat gepland op woensdagavond 4 januari 2023.

Meerdere disciplines in de damsport

Naast het reguliere dammen met een speeltempo van “Fischer 80 + 1” en “Fischer 40 + 1” kennen wij in de damsport nog het zogenaamde “gongdammen” (elke 10 seconden een zet doen), Rapiddammen “Fischer 10 + 10”, “Fischer 5 + 5” en Blitz dammen “Fischer 3 + 2”.

Bij een Blitz wedstrijd, duurt een partij grofweg 10 minuten. Daarnaast is op eendaags damtoernooien bedenktijd van één uur per speler/partij in zwang. Tevens kennen we nog het simultaandammen, waarbij een speler het opneemt tegen meerdere tegenstanders.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.