Giezelbaargbloazers komen naar Blijham

Foto: Jan Glazenburg

BLIJHAM – Woensdag 28 december tussen 16.30 en 18.00 uur zullen een aantal midwinterhoornblazers van de Giezelbaargbloazers uit Veele het melancholisch stemmend geluid van hun midwinterhoorns laten klinken bij het dorpsplein en in het palaios arboretum in Blijham.

De traditie voert terug naar de heidense tijd toen het geluid van de hoorn boze geesten moest verdrijven. De midwinterhoorn wordt altijd solo geblazen en het geluid is een klagende, weemoedige klank die wel vijf tot acht kilometer ver te horen is. Dat er meestal in de schemering wordt geblazen, draagt bij aan de mystieke sfeer die bij de midwinterhoorn hoort.

Het Blijhamster Dorpsleven nodigt u van harte uit om naar, dit voor ons dorp, bijzonder optreden te komen kijken en luisteren onder het genot van een kop warme chocolademelk of iets anders.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.