Ruim 500 deelnemers bij Oudejaarsloop Blijham (Update)

Foto: Jan Glazenburg

BLIJHAM – Aan de Oudejaarsloop in Blijham deden vandaag ruim 500 lopers mee.

Na twee jaar afwezigheid vanwege corona werd vandaag in Blijham voor de 41ste keer het startschot gegeven voor de Oudejaarsloop. De loop werd georganiseerd door AV Aquilo uit Winschoten in samenwerking met voetbalvereniging ASVB uit Blijham.

Het parcours was hetzelfde als de vorige edities. Naast een wedstrijd over 21,1 km (halve marathon) kon er ook worden gekozen voor trimlopen over 21,1, 14, 10 en 5 kilometer. De verschillende afstanden voerden de deelnemers over lanen en paden in Westerwolde. Ze kwamen onder andere door de Wedderbergen en het natuurgebied De Gaast.

Wandelen

Ook waren de 10 en de 21,1 kilometer wandelend af te leggen. De wandelaars konden al vanaf 9.00 uur ’s morgens van start gaan op de langste afstand, de 21,1 km.

Voor de hardlopers van de halve marathon klonk het startschot om 11.00 uur. Voor de 10, 14 en de 5 kilometer om 11.05 uur. Voor alle lopers was er een elektronische tijdregistratie, verwerkt op het startnummer.

De halve marathon werd gewonnen door René Smith uit Zuidbroek. Hij liep de afstand van 21.1 kilometer in 1.15.26. Hij liep het parcours gezamenlijk met Maurice Kram en Jaap Bouwman. Zij werden tweede en derde. Bij de dames kwam An Bennema uit Groningen als eerste over de finish.

Alle uitslagen vindt u HIER.

Foto’s: Jan Glazenburg. HIER vindt u meer foto’s.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.