De landelijke bekende Ierse swingfolkband UNICORN geeft concert in Nieuwe Pekela

Eigen foto

NIEUWE PEKELA – Op 22 januari a.s. verzorgt de landelijke bekende Ierse Swingfolkband UNICORN de aftrap van een reeks concerten die door de Culturele Commissie Pekela worden georganiseerd in het Albatroskerkje te Nieuwe Pekela.


Keltische folk en swing, met Klezmer en Bluegrass uitstapjes.  
Aanjagers van het Ierse folkspektakel zijn accordeonist Martien Tijburg en gitarist John Kuiper, het duo vormt inmiddels al 27 jaar het kloppende hart van Unicorn. Om hen heen fladderen leadzangeressen Betty Borstlap en Jolanda Traarbach, en de violistes Karin Bakker en Erna Sommer . In de kerkje van Nieuwe Pekela zal UNICORN aantreden in de vierpersoonsbezetting met zangeres Betty Borstlap , violiste Karin Bakker naast de vaste basis John Kuiper (gitaar) en Martien Tijburg (accordeon) . Stuk voor stuk professionals, maar nu eenmaal ongeneeslijk behept met het Keltische folk virus. De dame en heren kleuren de Ierse en Schotse traditionals eigenwijs in, en stappen net zo makkelijk over op verwante genres als Bluegrass of Jiddische fiddlemuziek. Het zal dus een aanstekelijke zondagochtend worden met folk en fun in het Albatros kerkje van Nieuwe Pekela.


UNICORN is een bekende naam in de folkwereld en behoort tot de top aangaande wat Nederland aan semi professionele folk muziek te bieden heeft.


Zondag 22 januari 2023. Aanvang: 11.00 uur (foyer open 10.00 uur) Albatroskerkje Voormalig Doopsgezinde kerkje) Abraham Westersstraat A 83, Nieuwe Pekela.

Facebook: Culturele Commissie Pekela, info@sccpekela.nl

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.