Tweede Roegbainder wandeltocht op zaterdag 15 april

Foto: Fred Stötefalk

PEKELA – De 2e editie van de Roegbainder wandeltocht rond en door de gemeente Pekela wordt dit jaar gehouden op zaterdag 15 april.

Er zijn routes van 5, 10, 15 en 25 kilometer. In tegenstelling tot de eerste tocht, leidt de 2e meer door de mooie omgeving en wijken van Oude- en Nieuwe Pekela. Onderweg worden flink wat toilet- en rust- als ook verzorgingspunten ingericht. Er kan individueel maar ook in groepsverband worden gewandeld. Dit laatste kan van belang zijn voor bijvoorbeeld scholen en verenigingen.

Gestart wordt vanaf 09.00 uur bij de kantine van korfbalvereniging WSS aan de burgemeester Snaterlaan 44 te Oude Pekela. Dan vertrekken (tot 09.30 uur) als eersten de lopers die 25 kilometer afleggen. De 15 km lopers starten tussen 09.30 uur en 10.00 uur. Wandelaars die kiezen voor 10 kilometer kunnen tussen 10.00 en 10.30 vertrekken. De route van 5 kilometer begint om 10.30 uur.

Aanmelding is vanaf dit moment al mogelijk via het telefoonnummer van mede organisator Eilko Kuilman; 06-28064369 en middels het emailadres roegbainderwandeltocht@hotmail.com. Aan het eerste Roegbainder wandelevenement deden 110 sportievelingen mee.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.