Verlichte boerderijen route door Westerwolde en Oldambt

Foto: Catharina Glazenburg

WESTERWOLDE, OLDAMBT – Op 27, 28 en 29 januari wordt in Westerwolde en Oldambt de verlichte boerderijen route georganiseerd.

De verlichte boerderijenroute is een route van ongeveer 55 kilometer door Westerwolde en Oldambt. Tijdens de route worden er interessante objecten in de schijnwerpers gezet en opent een aantal bedrijven de deuren.

De gebouwen op de route zijn op de vrijdag en zaterdag van 17.00 tot 22.00 uur verlicht en op de zondag tot 21.00 uur. Deelname is gratis. HIER vindt u de route.

Het routeboekje is t.z.t. te downloaden (let op: op dit moment staat op de website nog het oude boekje van 2018) en op 27, 28 en 29 januari 2023 af te halen, vanaf 17.00 uur bij de 2 startpunten:

  • D. van ’t Westeinde, Hamdijk 39 in Bad Nieuweschans
  • IJssalon en lunchroom Veendiep, Dorpsstraat 4 in Vriescheloo

Gaat u elders dan de startpunten starten? Let dan goed op dat de route vanaf 1 richting te verrijden is!

De nummering zoals in het routeboekje is de route zoals de organisatie o.a. voor uw eigen verkeersveiligheid hanteert. Onderweg staan er ook bordjes met reflecterende pijlen.

Deelnemers worden uitgedaagd om foto’s te maken en deze te delen op de Facebookpagina van de verlichte boerderijen route. De inzender van de mooiste foto ontvangt een dinerbon ter waarde van 50 euro bij hotel Termunterzijl.

Kijk voor meer informatie op https://lichtrouteoldambt.nl/

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.