Gronings Vuur trekt door Westerwolde met een dorpentour

Foto: Tryntsje Nauta & Marieke Kijk in de Vegte - Gronings Vuur

WESTERWOLDE – Regisseur Ira Judkovskaja van Gronings Vuur organiseert eind januari een dorpentour in de gemeente Westerwolde. Deze dorpentour gaat langs Sellingen, Oudeschans, Ter Apel, Blijham en Wedde. Ira wil daar graag in verdiepende gesprekken met inwoners, om de culturele productie van Gronings Vuur verder vorm te geven. Iedereen is welkom bij een van deze bijeenkomsten.

Ira lichtte in eerdere bijeenkomsten al een tipje van de sluier op over haar plannen in Westerwolde. De culturele productie in de gemeente wordt een tocht door de gemeente. Een zoektocht naar wat de toekomst brengt, tegen de stroom van de Ruiten Aa in. Op dit moment ontwikkelt Ira die culturele productie, waarvoor de repetities in februari starten. De inwonersgesprekken die Gronings Vuur voerde, eind 2022, zijn daarvoor de basis. Tijdens de dorpentour wil ze nog meer inwoners bij de productie betrekken om de tocht verder vorm te geven.


Locaties en data dorpentour in Westerwolde
De dorpentour van Ira en Gronings Vuur vindt plaats van 19 tot en met 30 januari 2023. Dit zijn de exacte data, locaties en tijdstippen:

Blijham Het Schietgebouwtje 19 januari 2023 20.00 uur
Wedde De Voortgang 22 januari 2023 13.30 uur
Sellingen MFA De Zuides 23 januari 2023 20.00 uur
Oudeschans Galerie Erika Stulp 26 januari 2023 20.00 uur
Ter Apel De Regenboog 30 januari 2023 20.00 uur

Wie bij een van de bijeenkomsten van deze dorpentour wil zijn, kan zich aanmelden bij culturele aanjager Klaas Spekken, via klaasspekken@gmail.com. Er is beperkt plaats in de verschillende locaties, dus aanmelden is gewenst om een plekje te verzekeren.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.