Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Papenburg

Gisteren is tussen 19.27 en 19.47 uur aan de Friesenstraße bij een geparkeerde rode Chevrolet Spark ingebroken. Van de auto werd een van de ruiten ingeslagen. De daders gingen er met een tas vandoor. De schade bedraagt 200 euro.

Op de parkeerplaats van het overdekt zwembad aan de Russellstraße is gistermorgen rond half elf een zwarte Daimler Chrysler aangereden. De wagen heeft schade aan de rechter achterste wielkast. De veroorzaker reed in een zwarte auto. Hij stapte even uit en keek of zijn eigen wagen schade had en ging er vervolgens vandoor. De schade aan de Daimler bedraagt 1.000 euro.

Vanmorgen zag een 34 jarige bestuurster van een Audi A6 om 5.10 uur een van rechts komende Kia Picanto over het hoofd, toen zij vanaf een inrit aan de Splitting rechts linksaf richting Papenburg wou rijden. Na de daarop volgende aanrijding belandde de Kia in het kanaal. De 30 jarige bestuurder wist zelfstandig uit de auto te komen en kwam met de schrik vrij. De bestuurster van de Audi raakte lichtgewond. De schade wordt op 9.000 euro geschat.

Meppen

Tussen 10 januari 14.30 uur en vannacht 1 uur is bij een opslagruimte van een appartementencomplex aan de Haselünner Straße ingebroken. Er werden twee dure e-bikes gestolen. De daders probeerden ook bij een naastgelegen opslagruimte in te breken, maar dat mislukte. De schade bedraagt 6.000 euro.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.