Activiteiten in Het Groninger Landschap

Foto: Jan Doornkamp

GRONINGEN – Het Groninger Landschap organiseert in de maand janauri nog een paar leuke activiteiten, kijk ook op de website van Het Groninger Landschap voor tijden, prijzen en aanmelden. 

21 januari: Help de vogels in de winter! 

Kom naar het bezoekerscentrum om iets lekkers te maken voor de wintervogels. Wat je maakt mag je meenemen om thuis voor de vogels op te hangen. Deze activiteit is ideaal voor kinderen vanaf 6 jaar.

Start om 14.00 uur in Bezoekerscentrum Reitdiep. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

22 janauri: De geschiedenis van het landschap rondom de Ennemaborg. 

Kom naar de lezing in het Koetshuis en wandel daarna mee in het Midwolderbos en omgeving. Beleef de ontstaansgeschiedenis van het huidige unieke stukje natuur!

Start om 13.00 uur in het Bezoekerscentrum Ennemaborg (Koetshuis). Stevige waterdichte schoenen is aan te raden. Vanaf 8 jaar kun je hier aan deelnemen, deelname is gratis en aanmelden kan via onze website. 

23 januari: Vogelkijken voor beginners. 

Hoe leuk is dit? een avond met vogelaar Rene Oosterhuis om te leren hoe vogels te herkennen. Een avond is natuurlijk niet voldoende maar het gaat je vast lukken vogels te tellen tijdens het weekend van de nationale tuinvogeltelling van 27 t/m 29 januari. 

De zaal is open vanaf 19.30 uur en we starten om 20.00 uur in dorpshuis de Vrijborg aan de Nieuweweg 80 te Nuis. De avond duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Klik voor meer informatie op: www.groningerlandschap.nl

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.