Ellen van Klaveren een van de 13 genomineerden voor titel Beste Lokale Bestuurder 2022

Burgemeester Jaap Kuin, Reiny Kuiper, Ellen van Klaveren en Lex Kupers Foto: Catharina Glazenburg

PEKELA, REGIO – Wethouder Ellen van Klaveren (SP) is een van de genomineerden voor de titel Beste Lokale Bestuurder 2022.

Al sinds 2009 organiseert Binnenlands Bestuur – vanaf 2014 in samenwerking met Necker van Naem – de jaarlijkse verkiezing van de Beste Bestuurder. Lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers maakten van 17 november tot 5 december 2022 de selectie van bestuurders. Wie vonden zij uitblinken in het afgelopen jaar? En waarom?

In de tweede ronde bepalen stemmers wie van de genomineerden de Beste Bestuurder zal worden. Ook kan tijdens deze ronde worden gestemd voor de Beste Bestuurder jonger dan 40 jaar, en de Beste Bestuurder van een kleine gemeente (minder dan 35.000 inwoners). Iedereen kan van 13 januari 2023 tot en met 29 januari 2023 deelnemen aan deze tweede ronde. De winnaars worden op 1 februari 2023 bekend gemaakt tijdens ‘Kompas’; het nieuwjaarsevenement van Binnenlands Bestuur.

Ook deze editie van De Beste Bestuurder staat in het teken van een jaarthema. Dit jaar is dat “Bekwaam, betrouwbaar, betrokken: De slag om vertrouwen”. Met de informatie die we ophalen dragen we bij aan kennis over dit thema

Voor de titel Beste Bestuurder kunt u kiezen uit dertien genomineerden: vanuit elke provincie de beste bestuurder (12), én de beste waterschapsbestuurder (1). Daarnaast kunt u uw stem uitbrengen voor de titels ‘Beste Bestuurder jonger dan 40 jaar’ en ‘Beste Bestuurder van een kleine gemeente (minder dan 35.000 inwoners). (Bron: Binnenlands Bestuur)

Een van de genomineerden voor de titel Beste Bestuurder is wethouder Ellen van Klaveren uit Oude Pekela (SP). Ze volgde in juli 2022 Hennie Hemmes op als wethouder, die afzwaaide na zestien jaar dienst. De in Oude Pekela geboren en getogen Van Klaveren beheert de portefeuilles Wonen, Leefbaarheid, Sociale Zaken, Jeugd, Onderwijs en Sport.

Stemmen kan via deze link.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.