ASVB verheugd met nieuwe trainer

Foto: ASVB

BLIJHAM – De voetbalvereniging ASVB is verheugd om te kunnen mededelen dat er een nieuwe trainer
is gevonden voor het komende seizoen 2023/2024. Vanaf juni zal de ambitieuze trainer Dirick Jan van Strien de selectie van ASVB onder zijn hoede nemen. Momenteel is hij nog werkzaam bij de vv LEO (Loon). Hij is in deze regio nog relatief onbekend, maar daar gaan we graag samen verandering in brengen.

Het bestuur is erg positief over de nieuwe trainer. Dirick Jan heeft al de nodige ervaring als trainer, ondanks zijn relatief jonge leeftijd (geboren in 1985). Naast zijn baan als jeugdtrainer bij FC Groningen zocht hij naar een uitdagende klus bij een zondagvereniging. Met een jonge selectie als die van ASVB, kan hij zijn kwaliteiten uitstekend naar voren laten komen. Dit seizoen zal hij zijn trainersopleiding UEFA-A Youth afronden.

Met een open vizier en positieve verwachtingen weten we, dat we zeker positief naar de toekomst kunnen kijken. Er worden nu al met grote regelmaat talenten uit de jeugdopleiding ingepast in het eerste team en dat is iets waar de nieuwe trainer blij van wordt. ASVB kijkt uit naar de samenwerking en zal ervoor zorgen dat de voorwaarden om te kunnen voetballen op dit amateurniveau zo optimaal mogelijk zijn. Dat begint met wat bestuurlijke vernieuwingen en het neerzetten van een gedegen jeugdafdeling. Het
aanstellen van Dirick Jan van Strien past goed bij deze reeds ingeslagen weg.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.