Gewonde bij steekincident Stadskanaal (Update 2)

Foto: Dennie Gaasendam

STADSKANAAL – Bij een steekincident in Stadskanaal is vanavond een persoon gewond geraakt.

Rond 19:05 uur heeft aan de Biesboschlaan in Stadskanaal een steekincident plaatsgevonden. Daarbij is een persoon gewond geraakt.

De politie doet onderzoek naar wat zich in de Biesboschlaan heeft afgespeeld. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.

Update

Bij het steekincident is een 20-jarige man uit Stadskanaal gewond geraakt. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie is op zoek naar meerdere verdachten, die er mogelijk in een donkerkleurige auto in onbekende richting vandoor zijn gegaan.

Op de Biesboschlaan wordt sporenonderzoek gedaan. Ook spreken agenten met getuigen. Heeft u iets gezien in de omgeving? Heeft u tips? Of heeft u mogelijk beelden van een deurbelcamera waarop iets verdachts te zien is? Neem dan contact met de politie op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Update 2

Volgens DvhN ging het om de verkoop van een 18 karaats gouden ketting. Het slachtoffer bood deze voor 4.000 euro aan en hoopte zo 1.000 euro winst te maken. Twee Duitse personen van in de twintig kwamen volgens afspraak bij de woning van zijn ouders langs. Ze wilden weten hoe zwaar de ketting was. Hierop ging het slachtoffer naar zijn eigen woning om een weegschaal te halen. Nadat de ketting was gewogen griste een van de “kopers” het sieraad weg en rende naar buiten. De vriendin van het slachtoffer kreeg een klap in haar gezicht en brak waarschijnlijk een vinger. Buiten zat een derde persoon in een auto te wachten. Het slachtoffer werd door de auto aangereden en door een van de daders in zijn been en oksel gestoken. Het trio is er vervolgens vandoor gegaan.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.