Heleen Wilkens exposeert in Kunstenschool ZG

Foto: Catharina Glazenburg

STADSKANAAL – Beeldend kunstenaar Heleen Wilkens opent zaterdag 28 januari een expositie in Kunstenschool ZG aan het Raadhuisplein 2 in Stadskanaal. De expositie is voor iedereen vrij te bezoeken van maandag tot en met donderdag tijdens de openingstijden van Kunstenschool ZG.

Heleen is begonnen als illustrator van kaarten voor onder andere de Hema. Daarna volgden al snel meer opdrachten van bedrijven, particulieren en uitgeverijen. Inmiddels heeft ze diverse boeken geïllustreerd, waarvan als laatste het boek ‘Trouwen’. Dit boek bereidt kinderen voor op de grote dag van een bruiloft.

Heleen werkt met diverse materialen, maar inkt heeft haar grote voorliefde. Over haar vrij werk vertelt ze: “Ik ben m’n leven lang al gefascineerd door mensen en hun blikken. Het dagelijks leven en mijn gedachten hierover in de wereld waarin wij leven zijn mijn onderwerpen. Ik houd van een rauw randje in het werk, zoals het leven zelf. Mijn werk is erg divers, in formaat en techniek. Door losse onderdelen samen te voegen speel ik met de compositie.  Ik houd erg van experimenteren, door te blijven zoeken naar die ene blik, dat ene idee en verschillend materiaal erop los te laten is de weg naar het maken van een nieuw werk een onuitputtelijk avontuur.”

Naast het werk als beeldend kunstenaar is Heleen ook bevoegd kunstdocent. Zo werkt ze voor Kunstenschool ZG op diverse scholen. Daarnaast geeft ze in haar eigen boerderij in Stadskanaal cursussen aan kinderen, jongeren, leerkrachten en volwassenen.

Voor meer informatie: heleenwilkens.nl.

Ingezonden

Foto’s: Jolien Norder photography en Heleen Wilkens

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.