Grote Hobby- en Verzamelbeurs in d’ Ekkelkaamp Onstwedde

Foto: Jacob Musch

ONSTWEDDE – Tientallen hobbyisten en verzamelaars uit Onstwedde en wijde omtrek presenteren zich op zaterdag 4 februari op de grote Hobby- en Verzamelbeurs  in gebouw d’ Ekkelkaamp in Onstwedde. De twaalfde editie van deze beurs is zoals gebruikelijk wederom gratis toegankelijk.

De beurs, georganiseerd door  de verzamelaars Hessel Troost, Robert Timmer, Harm Lutjeboer en Henk van der Heide was alle voorgaande edities een groot succes. ,,Er komen jaarlijks zo’n duizend bezoekers en iedereen is enthousiast, zowel het publiek als de standhouders’’, vertelt Lutjeboer. 

Ook dit jaar waren alle stands vroegtijdig volgeboekt en krijgt de organisatie alle steun vanuit Onstwedde: “Het is fantastisch. De beheerders van d’ Ekkelkaamp, de lokale ondernemers, wij doen hier nooit op iemand tevergeefs een beroep. Dat draagt bij aan een mooie, gratis toegankelijke beurs. En daarvoor zijn wij iedereen bijzonder dankbaar.’’

Hobby’s en verzamelingen

Standhouders zijn mensen met de meest uiteenlopende hobby’s en verzamelingen. Zo is Elze Kruiter uit Onstwedde aanwezig met een collectie zelfgemaakte decoraties en laat Frits Westers uit Groningen zijn schaalmodellen baggermolens draaien. Erik Moorlag uit Stadskanaal toont tijdens de beurs zijn indrukwekkende Bassie & Adriaan verzameling. Moeder en dochter De Zwart uit Onstwedde laten hun zelfgemaakte houtdecoraties zien en Jan Hidding uit Bellingwolde is aanwezig met zijn modelbouw stoommachines. Bij de stand van Henk Brinks uit Roswinkel kunnen bezoekers een mooie collectie blikken speelgoed bewonderen. 

Dit alles en nog veel meer is te zien tijdens de Hobby- en Verzamelbeurs op zaterdag 4 februari van 10.00 tot 16.00 uur in gebouw d’ Ekkelkaamp aan de Kerklaan 7 in Onstwedde. De toegang is gratis.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.