Nieuwe subsidieregeling voor evenementen in Oldambt

Foto: Catharina Glazenburg

OLDAMBT – De gemeente Oldambt werkt vanaf 2023 met een nieuwe subsidieregeling voor evenementen. Deze regeling is bedoeld voor evenementen met meer dan 250 bezoekers.

Subsidieaanvragen worden getoetst aan de hand van een aantal richtlijnen die de verdeling van het budget bepalen. Deze aanpak stelt de gemeente in staat de kwaliteit van evenementen te beoordelen. Zo blijft Oldambt een aantrekkelijke gemeente voor haar inwoners en bezoekers. 

Toekenning subsidie

De gemeente Oldambt betaalt € 73.125,-  mee aan de organisatie van evenementen in 2023. Evenementen die een subsidie krijgen, zijn Festival Grasnapolsky, Festival Hongerige Wolf, Jeugdtheatervoorstelling Aander Lu, De Run van Winschoten, Straattheater Festival Waterbei, Tellerlikker Festival, Gronings Vuur, Bevrijdingsfestival Oldambt, Zuiderveen Festival en het Boerenerf Festival.

Richtlijnen

Richtlijnen voor het verkrijgen van de subsidie zijn bijvoorbeeld samenwerking met lokale ondernemers en organisaties, originaliteit, het bereiken van diverse doelgroepen en het vergroten van de leefbaarheid in de gemeente Oldambt. Voor evenementen in 2024 kan tot en met 1 oktober 2023 subsidie worden aangevraagd via www.gemeente-oldambt.nl/subsidies.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.