Opening expo Gronings licht in MOW I Museum Westerwolde op zondag 5 februari

Gronings licht Willem-Corsius Foto ingezonden door MOW

BELLINGWOLDE – Zondag 5 februari: opent in MOW I Museum Westerwolde de nieuwe expo Gronings licht. Kunstenaars tonen verrassend werk over het samenspel van licht en landschap.

Groningse luchten zijn adembenemend, met wolken die woest wegwaaien boven het noorden, zich oneindig uitstrekken over het Oldambt of zachtjes het oeroude landschap van het westen of het
betoverende Westerwolde beroeren. De lucht speelt in de open landschappen van Groningen een hoofdrol. Er gaat iets boven Groningen!


De nadrukkelijke aanwezigheid van de lucht maakt de beleving van het Groninger land altijd weer anders van licht, kleur en sfeer. In de tentoonstelling Gronings licht delen 24 kunstenaars hun indrukken van dit samenspel. Schilderijen, installaties, grafiek, foto’s en bewegende beelden nemen je als bezoeker op een verrassende manier mee in een veelheid van stemmingen.


Kunstenaars
Ongeveer 70 kunstenaars meldden zich naar aanleiding van een open call aan voor Gronings licht. Daaruit selecteerde het museum werk van Judith Bender, Pim Benus, Willem Corsius, John Dilling, Ina Fekken, Sita Geerling, Marijk Gerritsma, Suzanne Hartmans, Wianda Keizer, Christiaan Kuitwaard, Lea Laarakker, Judith Lechner, Wessel Middelbos, Mirjam Offringa, Anita Oosterloo, Stefanie Ottens, Flos Pol, Geert Schreuder, Michiel Teeuw, Antje Veldstra, Mary Velthoen, Annemiek Vos, Joyce Zwerver en Theo Zwinderman.

Reeks
Gronings licht is onderdeel van een reeks tentoonstellingen waarin het MOW I Museum Westerwolde de schoonheid van het Groningerplatteland centraal stelt. Na Gronings licht volgt een bijbehorende
expositie rond het thema plattelandsduister. Geheel volgens de traditie van het MOW kan ook het bezoekend publiek een actieve bijdrage leveren aan Gronings licht. Houd hiervoor de website en social media van het museum in de gaten.

Voor klein en groot
Jonge bezoeker? Dan kun je met een eigen route dwalen door de expositie. Onderweg gebruik je je levendige fantasie, gezond verstand en je tekentalent. Kom met je vrienden of je hele gezin!

Opening
Het MOW nodigt iedereen van harte uit voor de opening van Gronings licht op zondag 5 februari. De deuren van het museum gaan om 14:30 uur open. Natuurlijk staan een hapje en drankje klaar.

Over het MOW
Daar waar het weidse Oldambt het romantische Westerwolde ontmoet, vind je het MOW, een modern en eigenzinnig museum, met steeds weer nieuwe tentoonstellingen.

Ingezonden door MOW I Museum Westerwolde

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.