Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Papenburg

Tussen 13 januari 12.00 uur en 20 januari 16.00 uur is vanaf het terrein van een autodealer aan de Siemensstraße in Papenburg een witte Renault Traffic gestolen. Bij een ander voertuig werd een poging tot diefstal gedaan. Deze raakte beschadigd. De totale schade bedraagt 23.000 euro.

Tussen vrijdag 16.00 en maandag 6.50 uur is bij een school aan de Fahnenweg ingebroken. Er werd geld en een elektrisch apparaat gestolen. De schade bedraagt 700 euro.

Rond half elf gisteravond is in het washok van een woning aan de Waldluststraße een wasdroger in brand geraakt. De brand werd door de 83 jarige bewoonster ontdekt. De vier bewoners, in de leeftijd van 53 tot 83 jaar, wisten zich op tijd in veiligheid te stellen. De brand, die zich inmiddels verder in de woning had uitgebreid, werd door de brandweer van Papenburg geblust. De schade wordt op 50.000 euro geschat.

Kluse

Op woensdag 18 januari vond om 10.30 uur kruising B70 met de Wippinger Straße een ongeval plaats. Een 30 jarige bestuurster van een Witte Toyota Yaris moest plotseling remmen voor een overstekende fietser. Een achter haar rijdende 33 jarige bestuurster van een Volvo zag dit te laat en reed achterop de Toyota. Hierdoor ontstond een totale schade va n 5.500 euro. De fietser is doorgereden en de politie is naar hem op zoek.

Meppen

In de nacht van zondag op maandag is bij een hotel aan de Nicolaus-Augustin-Straße in Meppen ingebroken. Nadat de daders het gebouw waren binnengekomen beschadigden ze bij de receptie een deur en gingen er vervolgens met een kluis met inhoud vandoor. De schade bedraagt 570 euro.

Tussen zaterdag 10.00 uur en maandag 9.15 uur is aan de Rathauspassage een kauwgumautomaat opengebroken. Het geld wat zich in de automaat bevond is meegenomen. De schade bedraagt 100 euro.

De politie is op zoek naar de eigenaren van een e-bike en drie gereedschapskoffers van de merken Makita en Bosch. (zie foto’s onderaan). De zilverkleurige e-bike is vermoedelijk in 2019 bij E-Bike Center in Meppen gekocht. De spullen zijn in december bij een huiszoeking aangetroffen.

Sögel

In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 januari zijn aan de Zum Galgenberg in Sögel twee auto’s bekrast. Het betreft een grijze VW Multivan en een groene Audi. Beide auto’s stonden bij een oprit van een woning geparkeerd. Met een scherp voorwerp is bij de beide auto’s een grote X in het lak gekrast. Over de hoogte van de schade is niets bekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.