Nieuwe vestigingsnaam voor het Dollard College Hommesplein en Bovenburen

Foto: Jan Glazenburg

WINSCHOTEN – Vanavond vond de feestelijke onthulling van de nieuwe vestigingsnaam van het Dollard College Hommesplein en Bovenburen plaats.

De afgelopen jaren hebben het Dollard College en Ubbo Emmius gewerkt aan de totstandkoming van een bestuurlijke fusie. Sinds 1 januari 2022 is deze fusie realiteit; de stichtingen gaan bestuurlijk verder onder de naam Stichting Scholengroep Trivium. Ubbo Emmius en het Dollard College hielden hun namen, maar maken deel uit van één rechtspersoon.

De vestigingen Hommesplein en Bovenburen trekken dit schooljaar samen op, maar zullen vanaf het nieuwe schooljaar (2023-2024) samensmelten tot één vestiging. Het hoofddoel van de fusie is het creëren van optimale randvoorwaarden voor het voortgezet onderwijs (vo) in de regio Stadskanaal – Winschoten. Alleen in Winschoten vindt een daadwerkelijke samenvoeging van de beide vo-scholen (Ubbo en Dollard) plaats.

De samenvoeging van de twee vestigingen was een reden voor een nieuwe vestigingsnaam. Medewerkers werden gevraagd een nieuwe naam te bedenken. Er kwamen veel inzendingen binnen, die door een kiescommissie (anoniem) werden beoordeeld. Uiteindelijk viel de keus op: De Pontis Winschoten. Pontis is het Latijnse woord voor brug. De naam werd vanavond tijdens de gezamenlijke open dag aan het Dr. J.H. Hommesplein door locatie directeur Landa Buiter onthuld.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.