Wethouder Jurrie Nieboer onthult nieuwe dichtpanelen

Foto: Gemeente Oldambt

WINSCHOTEN – Wethouder Jurrie Nieboer onthult op zaterdag 4 februari om 12.15 uur drie nieuwe dichtpanelen in de Openluchtgalerie in de Trekvaartdreef in Winschoten. Op deze nieuwe dichtpanelen staan gedichten die geschreven zijn door de voormalige Oldambtster stadsdichters Richard Nobbe en Bianca Holst en jeugdstadsdichter Timo Boon. Laatstgenoemde neemt deze dag afscheid van zijn functie. De onthulling gebeurt onder het toeziend oog van de huidige stadsdichter Refia Doevendans.

Programma

Voorafgaand aan de onthulling is vanaf 10.00 uur het Dichterscafé ‘De Luxe’ in Cultuurhuis De Klinker. Verschillende dichters dragen daar voor uit eigen werk. Berny Jansema, culturele aanjager voor Oldambt zorgt voor muzikale begeleiding. Om 12.00 uur wandelt men gezamenlijk naar de Openluchtgalerie, waar de onthulling plaatsvindt. De Openluchtgalerie staat ook wel bekend als de dichterssteeg en is te vinden tussen Mecca Zoetwaren en Outfit Mode in de Langestraat. Alle inwoners zijn uiteraard van harte welkom.

Poëzieweek

Het onthullen van de dichtpanelen sluit goed aan bij de Poëzieweek die van 26 januari t/m 1 februari 2023 georganiseerd wordt in Nederland en Vlaanderen. De Poëzieweek start altijd op Gedichtendag.

Wethouder Nieboer is verheugd over het feit dat er zoveel aandacht wordt geschonken aan poëzie: “Poëzie is erg belangrijk, het vergroot de woordenschat en het geheugen. Ook prikkelt het de fantasie en creativiteit. Een goed geschreven gedicht kan helpen om een ervaring op een geheel nieuwe manier te zien of te beleven. Ik ben dan ook blij dat we in onze dichterssteeg weer drie nieuwe panelen met gedichten mogen onthullen.”

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.