Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Weener

Vannacht hebben twee mannen van 25 en 28 jaar, hoewel er voor hen een inreisverbod van toepassing is, een poging gedaan de grens over te steken. De mannen uit Gambia en Mali zaten als passagiers in een auto die kort voordat ze werden aangehouden de grens was gepasseerd. In het kader van de grensbewaking werd de auto ter hoogte van de A31, afslag Weener, door de grenspolitie aan de kant gezet. Beide mannen hadden eerder, onafhankelijk van elkaar, een inreis- en verblijfsverbod van twee jaar voor Duitsland gekregen. Ze werden toen allebei teruggestuurd naar Nederland. Vannacht probeerden ze weer naar Duitsland te reizen. De 28 jarige man uit Mali werd naar Nederland teruggestuurd. De man uit Gambia werd naar een justitiële inrichting gebracht omdat hij nog een boete van 300 euro had openstaan. Dit voor illegaal verblijf in Duitsland. Nadat hij 30 dagen heeft gezeten wordt hij door Duitsland uitgezet.

Papenburg

Tussen 8. 00 en 14.00 uur is op de parkeerplaats van een verzorgingshuis aan de Friederikenstraße een blauwe Ford Focus aangereden. De schade aan de passagierskant bedraagt 300 euro. De veroorzaker is onbekend.

Sögel

Bij een ongeval op de Wahner Straße zijn gistermorgen rond acht uur twee personen gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde doordat een 72 jarige bestuurster van een Hyundai i10 een naderende vrachtwagen over het hoofd zag toen zij linksaf naar de L53 wou afslaan. Bij de aanrijding raakte de 72 jarige vrouw zwaargewond. De 33 jarige vrachtwagenchauffeur liep lichtere verwondingen op. Beide werden met ambulances naar een ziekenhuis gebracht. De schade wordt op 3.500 euro geschat.

Meppen (Update)

De politie heeft een foto vrijgegeven van de man die op 4 september om 15.10 uur bij de Sparkasse aan de Zum Stadtgraben 1 in Meppen met een gestolen bankpas 400 euro heeft gepind. Indien u deze persoon herkent wordt u verzocht contact met de politie van Meppen op te nemen.

Na meerdere tips is de persoon op de getoonde foto bij de politie bekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.